Hírlevél
* E-mail cím
Név 
Feliratkozás
 

Kiemelt termékek

Üdvözöljük a(z) Mediterránkert

Tisztelt Látogató!

Kérjük tekintse meg új weblapunkat a www. babokoburkolatok.hu címen!

Mediterránkő

Napjainkban egyre elterjedtebbek a mediterrán stílusú épületek. Ezen stílusirányhoz szorosan kapcsolódik a mediterrán kő, mint díszítő burkolat. Ezek a kövek elsősorban meleg színeikkel és származási helyüket tekintve vívták ki elnevezésüket. Köztük a legelterjedtebb és legismertebb a horvát mészkő. Változatosan alkalmazható kül- és beltérben egyaránt. Felhasználható lábazatok, kerítések, homlokzatok díszítésére, ugyanakkor kopásállósága révén alkalmas járdák, teraszok és kocsi beállók burkolására is. Kellemes színárnyalataival, enyhén rusztikus felületével rendkívül jól érvényesül mediterrán hangulatú környezetben.

Egyre népszerűbbek megmunkált változatai , úgy mint a hátoldalán vágott, fuga nélkül rakható, könnyen ragasztható falazókő vagy a négy oldalt vágott sprengelt felületű burkolókő.

A mediterrán kő rendkívül mutatós lehet beltérben is. Egy szépen burkolt fal, boltív vagy kandalló a belső környezet meghatározó dísze lehet. Jól kombinálható egyéb természetes anyagokkal, mint például fával.

A fentiek alapján elmondható, hogy a mediterrán kő olyan anyag mely felhasználhatóságának csak a fantázia szabhat határt.

Fel