Hírlevél
* E-mail cím
Név 
Feliratkozás
 

Kiemelt termékek

Üdvözöljük a(z) Mediterránkert

Tisztelt Látogató!

Kérjük tekintse meg új weblapunkat a www. babokoburkolatok.hu címen!

Brazil kő

Ez a kvarcit fajta Brazíliából érkezik hozzánk. Természetes, hasított felületű brazil kő. Jellegzetes fényes, csillogó színei teszik különlegessé, meleggé, barátságossá.

A brazil kő jellemzői

A brazil kő leggyakoribb színei: sárga, rózsaszín, fehér, szürke, zöld és ezek árnyalatai. Ezek a csodálatos színek garantálják, hogy a legkifinomultabb ízlésű vevők tetszését is elnyerje.

A hasított felületű kövek között talán a legszebb ez a brazil kőzetfajta. A legigényesebb épületek díszítésénél éppúgy megállja a helyét, mint az egyszerű nyaralóknál vagy középületeknél.

Előnyei:

Megjelenési formái:
Szabálytalan alakzatban, méretre vágva, száraztechnológiás kültéri burkolásra kockakő formában is létezik.

A brazil kő méretei
Használatos méretei:

A brazil kő felhasználása

Burkolási tanácsok:
A természetes kövek jellegzetessége, hogy a lapok változó színárnyalatúak, különböző vastagságúak, és felületük nem mindkét oldalon egyenletesen sima. Ezeket a tulajdonságokat burkolásnál figyelembe kell venni. Burkolásnál a lapokat keverni kell, nem szabad raklapról soronként szedni. A burkolónak mindig a simább felületet kell felfelé rakni. A változó vastagság miatt általában habarcs ágyba fektetjük a brazil köveket. A teherhordó rétegnek simának, repedésmentesnek kell lennie. Habarcsba történő burkolásnál lényeges az ágyazó réteg minősége. Általunk javasolt keverési arány: 300 kg cement : 1 m3 mosott homok

Burkolás előtt a brazil köveket meg kell tisztítani és portalanítani. A fugázás történhet fehér cement és kvarchomok keverékével is. Így finomabb, elegánsabb megjelenést biztosít a burkolat, de használhatjuk a hagyományos szürke cementes fugát is.

A kőápoló szereknek nagy jelentősége van. A kövek lefektetését követően ne mulasszuk el víz és folttaszító anyagokkal kezelni a kész burkolatot.

A burkolat tisztántartása:
A kvarcit tisztántartása könnyű, de főleg beltérben javasolt a kőápoló szerek használata. Segítségükkel a felület könnyen tisztítható és folttaszító marad.

Fel